Åh jag är så otroligt lycklig! Jag har varit på en smakupplevelse som jag sent ska glömma! Underbara Stina Patetsos bjöd med mig till VIP-kväll på L’Atelier Nespresso där Melker Andersson tillsammans med sommelier Paolo Basso bjöd på en 5-rätters meny inspererad av säsongens smaker och Nespressokaffe.
Det är i samband med de europeiska utagningarna för Bocuse d’Or som de kör inspirationsdagar i en härlig miljö!
Jag hade inte vanliga kameran med mig men tog lite bilder för att dela lite av kvällen iaf, och så delade Melker med sig av receptet på desserten! Det delar jag med alla er också såklart, magiskt goda rabarber!! Receptet lägger jag sist i inlägget här!
RABARBER SERVERAD MED KAZAARGLASS
FÖR 6 PERSONER
16 rabarber
1 liter frusna jordgubbar (tinade)
2 dl socker
4 dl vitt vin
Glass
4 äggulor
2.5 dl standardmjölk
2.5 dl grädde
60 g socker
1 matsked Amaretto
1 matsked Kazaar (Detta är ett kaffe från Nespresso)
1. Skala och dela rabarbern i bitar. Koka upp skalet, vin och hälften av sockret och låt sjuda 10-15 minuter. Addera de tinade jordgubbarna, låt svalna och rinna av.
2. Baka rabarberbitarna och resterande socker i ugnen på 100 grader tills rabarbern blivit mjuk, cirka 10 minuter.
3. Blanda såsen och rabarberbitarna.
4. Sjud mjölk och grädde i en kastrull. Vispa äggulorna i en annan skål tillsammans med sockret och rör sakta ner den varma gräddblandningen under omrörning. Häll tillbaka smeten till kastrullen och låt sjuda ett par minuter. Ta bort från spisen och låt svalna i ett isbad under omrörning.
5. Brygg Kazaar och låt svalna. Blanda kaffet med Amaretto och rör ner i glassen.