Annons

L'Atelier Nespresso – Middag utöver det vanliga!

Åh jag är så otroligt lycklig! Jag har varit på en smakupplevelse som jag sent ska glömma! Underbara Stina Patetsos bjöd med mig till VIP-kväll på L’Atelier Nespresso där Melker Andersson tillsammans med sommelier Paolo Basso bjöd på en 5-rätters meny inspererad av säsongens smaker och Nespressokaffe.

Annons
Annons

Det är i samband med de europeiska utagningarna för Bocuse d’Or som de kör inspirationsdagar i en härlig miljö! ENN_3934-�Emmanuel_Nguyen_Ngoc

Jag hade inte vanliga kameran med mig men tog lite bilder för att dela lite av kvällen iaf, och så delade Melker med sig av receptet på desserten! Det delar jag med alla er också såklart, magiskt goda rabarber!! Receptet lägger jag sist i inlägget här!

IMAG4843
Kvällen började med att jag och Stina träffades för första gången, vi har haft kontakt via Facebook och nu var det dags att ses. Underbara människa! Så mycket energi och glädje! Kolla in Stina och Jennie blogg här: JennieochStina


IMAG4845
När vi kom till restaurangen så möttes vi av Melker som stod och grillade, redan då visste jag att det här kommer att bli riktigt bra! Stina fotar på till vänster 🙂


IMAG4859
Träffade Maria Strömberg som är en av Sveriges bästa bakbloggare på Made By Mary. Vi hamnade även vid samma bord på middagen och pratade fotning och bakning som bara två bloggare kan 🙂 Ljus, objektiv och recept, helt underbart!


IMAG4854
Inne i Ateljén som var ombyggd för att bli restaurang träffade jag en Hela Sverige Bakar kompis Christina Gyllner också, två tokar på samma ställe 🙂 Christina har tagit fram recept tillsammans med Nespresso och kommer köra baktema där.


IMAG4872
När vi satt oss till bords var jag sjukt glad att jag sett Pretty Women ett X-antal gånger och vet att man arbetar sig utifrån och in på besticken 🙂


IMAG4875
Förrätten var Havskräftor med en Ristrettoaioli, den såsen kommer jag drömma om! Stark, med en sötma och spräckfylld med smak!


IMAG4876
Förrätt nummer två, vit sparris med kaffebröd, alltså inte sött kaffe bröd, utan bröd smaksatt med kaffe 🙂


IMAG4878
Sådan här fisk får jag aldrig till hemma, en härlig Torsk som bara föll sönder och var HELT underbar!


IMAG4885
Sedan fick vi smaka på den härliga grilningen vi fick se när vi kom dit. Ett lamm smaksatt med Ristretto tillsammans med primörer, säger bara: Gudagott!


IMAG4880
Lokalen var fylld med människor och det var ett riktigt häftig ställe!


IMAG4894
Melker in action 🙂 Coolt att få stå så nära och se på!


RABARBER SERVERAD MED KAZAARGLASS

FÖR 6 PERSONER
16 rabarber
1 liter frusna jordgubbar (tinade)
2 dl socker
4 dl vitt vin
Glass
4 äggulor
2.5 dl standardmjölk
2.5 dl grädde
60 g socker
1 matsked Amaretto
1 matsked Kazaar (Detta är ett kaffe från Nespresso)
1. Skala och dela rabarbern i bitar. Koka upp skalet, vin och hälften av sockret och låt sjuda 10-15 minuter. Addera de tinade jordgubbarna, låt svalna och rinna av.
2. Baka rabarberbitarna och resterande socker i ugnen på 100 grader tills rabarbern blivit mjuk, cirka 10 minuter.
3. Blanda såsen och rabarberbitarna.
4. Sjud mjölk och grädde i en kastrull. Vispa äggulorna i en annan skål tillsammans med sockret och rör sakta ner den varma gräddblandningen under omrörning. Häll tillbaka smeten till kastrullen och låt sjuda ett par minuter. Ta bort från spisen och låt svalna i ett isbad under omrörning.
5. Brygg Kazaar och låt svalna. Blanda kaffet med Amaretto och rör ner i glassen.
rabarber

 

 

Annons
Dela på:
Annons

Laddar