Det här är ett riktigt favoritrecept på lättbakat bröd som har lite surdegskänsla i karaktären. Brödet jäser enbart en gång och får en perfekt knaprig skorpa på sig. Detta måste bara testas! Jag älskar just det här lättbakade brödet eftersom varje bröd blir unikt. Vet inte om kan kan kalla det frallor, men man skär loss en lagom bit deg och så får det bli som det blir när man skär. Så vackra! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Lättbakat bröd, cirka 15 st 4 dl vatten 1 dl mjölk 25 g jäst 2 tsk salt 1 msk honung 11 dl vetemjöl special + lite mjöl till utbakning Gör så här: 1. Blanda vatten och mjölk i en kastrull och ljumma till 37 grader. 2. Smula jästen i en bunke och rör ut med degvätskan. 3. Tillsätt salt, honung och vetemjöl special och arbeta degen i cirka 10 minuter i maskin tills den känns riktigt elastisk. 4. Mjöla lite runt degen och täck och låt jäsa 1,5 timme till dubbel storlek. Sätt ugnen på 250 grader. 5. Mjöla bakbordet och tippa upp degen utan att knåda den. Detta för att behålla alla bubblor i degen. Ta en degskrapa och dela degen i cirka 15 lika stora delar. Lägg bröden på plåt med bakplåtspapper. 6. Baka bröden mitt i ugnen i 12-15 minuter tills de fått ordentligt med färg. 7. Lägg på galler utan duk. Vill du ha fler lättbakade bröd så hittar du alla mina recept här: Fredriks bröd