Annons

Lättbakat bröd i springform

Ett riktigt lättbakat bröd som enbart jäser en gång. det här bakar jag i en springform och det blir så himla fint och gott! Lika gott till frukost som till en smörgås eller till en god soppa!

Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept!

Annons

Annons

Lättbakat bröd i springform, ca 6 bitar

25 g jäst
2,5 dl vatten
0,5 tsk salt
1 msk olivolja
6 dl vetemjöl special

Gör så här:
1. Smula ner jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37 grader och häll i bunken och rör ut jästen.
2. Tillsätt salt, olivolja och vetemjöl.  Arbeta degen i cirka 5 minuter tills den är elastisk och börjar släppa från kanterna av bunken.
3. Klä en springform på cirka 22 cm i diameter med bakplåtspapper. Tryck ut degen i formen och strö över lite vetemjöl. Använd en degskrapa och dela brödet i  6 delar.
4. Täck formen med plastfilm och låt jäsa till dubbel storlek, cirka en timme.
5. Sätt ugnen på 225 grader.
6. Ta av plastfilmen och baka i nedre delen av ugnen i 13-15 minuter tills det har fått fin färg.
7. Låt brödet svalna på galler under duk.

Annons

Vill du ha fler recept på lättbakat bröd så hittar du alla mina recept här: Fredriks bröd

Dela på:

Annons

Laddar