Annons

Lemon curd cake, smakrik sockerkaka!

Jag gjorde en lemoncurd tidigare i veckan, och det var för att jag var så sugen på att testa att göra en riktigt god citronkaka! Jag har testat denna på både arbetskamrater och på mormor och morfar nu, och alla är eniga, supergod! 🙂

09102014-_MG_7652

Kakan smakar ordentligt av citron, och den blev så saftig! Jag förstärkte smaken av citron genom att ha i lite extra citronskal och citronsaft.
09102014-_MG_7646

Det är verkligen enkelt att göra egen lemoncurd, receptet hittar du HÄR

Ingredienser
4 ägg
3 dl socker
75 g smör
1 dl lemoncurd
2 msk citronjuice
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
skal av 1 citron

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj och mjöla en sockerkaksform
2. Smält smöret och låt svalna
3. Vispa ägg, socker och citronskal, vispa ordentligt tills det är riktigt luftigt och lätt.
4. Blanda mjöl och bakpulver
5. Blanda lemoncurd, citronsaft, smör och mjölet i smeten.
6. Fyll formen och grädda i  45-50 minuter.
7. Låt den stå ca 10 minuter innan den stjälps upp så att kakan hinner sätta sig ordentligt.

09102014-IMG_7614
Jag använde en form som heter Lemon Loaf Pan som kommer från min samarbetspartner Nordic Ware, älskar dessa roliga formar!


09102014-_MG_7666
Den här kakan kommer jag definitivt göra flera gånger, rolig att titta på, men även rolig att äta! 🙂


09102014-_MG_7688

Hoppas att alla har en riktigt härlig helg, här skiner solen och vi ska ut och bara njuta av den sista värmen innan vintern!

Annons
Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar