Annons

Lingonbröd

Ett av de första bröden jag bakade själv i mitt liv var ett lingonbröd, och efter det så har det alltid varit en favorit! Den här gången blev det lingonbröd i form av frallor. Riktigt smakrika, fluffiga och goda frallor!

Recept på bröd med lingon

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: 

Annons
Annons

Lingonbröd, 24 stycken

50 g jäst
2,5 dl vatten
2,5 dl mjölk
0,5 dl honung
2 dl lingon (färska eller upptinade)
2 tsk salt
11 dl vetemjöl special
3 dl rågsikt
100 g rumsvarmt smör

Gör så här:
1. Smula ner jästen i en bunke. Ljumma vatten och mjölk till 37 grader, häll degvätskan över jästen och rör tills den lösts upp.
2. Tillsätt honung, lingon, salt vetemjöl, rågsikt och smör och arbeta degen cirka 10 minuter i maskin eller för hand tills du har en elastisk deg. Den ska vara lite klibbig, då får du saftigare frallor!
3. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord  och dela den i cirka 24 lika stora bitar. Rulla till runda bollar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjölk och täck med bakdyk, låt jäsa 30 minuter.
5. Sätt ugnen på 225 grader.
6. Baka frallorna i 8-10 minuter tills de fått fin färg och känns lätta.
7. Låt svalna på galler.

Recept på frallor med lingon.

Bröden är ljust rosa innan man bakar av dem 🙂

Vill du testa mer bröd med lingon så kan du testa mitt recept på hembakat lingongrova! Rustikt bröd med mycket karaktär! Receptet hittar du här: Lingongrova



Lycka till i köket, och du, se till att ha riktigt roligt! <3

bröd med lingon

 

Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar