Annons

Ljuvlig Limekaka med Limeglasyr

Ibland blir jag lite galen på mig själv, jag bara kräver färg i mitt liv då och då! Denna gång ville jag ha en sötsyrlig kaka med lime, och till det en riktigt grön glasyr som man blir lite glad av! 🙂

Limekaka

Citrus är så roligt att jobba med! Det ger mycket smak, och färgerna är så gnistrande klara! Jag använder ofta bara lite citronskal i ett bakverk för att det ger en sådan rund fin smak av citron.

Kaka med lime och limeglasyr

Ingredienser till en form på 1 – 1,5 liter
2 ägg
1,5 dl socker
50 g smör
0,5 dl limejuice, nypressad.
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
skal av 1 lime

Glasyr:
2 dl florsocker
1-2 msk limejuice
lite pastafärg

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröa en sockerkaksform.
2. Vispa ägg, socker, vaniljpulver och citron/limeskal. Vispa ordentligt tills det är riktigt luftigt och lätt.
3. Blanda mjöl och bakpulver
4. Smält smöret och ha citrusjuicen i kastrullen, blanda i detta varvat med mjölet i smeten.
5. Fyll formen och grädda i 175 grader i 30-35 minuter. Känn efter om kakan är färdig redan efter 30 minuter, det är väldigt beroende på ugnen!
6. Låt den stå ca 10 minuter innan den stjälps upp så att kakan hinner sätta sig ordentligt.
7. Rör ihop glasyren och ringla över kakan. Jag färgade den med lite pastafärg. Jag har grundfärgerna blå, röd och gul hemma så blandar jag den färg jag vill ha. De är ju rätt dyra burkar, men de räcker verkligen länge!

Citrusfrukter

Massor av citrus, vi gjorde färskpressad juice av alla frukter som blev sååå god! Vi gillar båda två när det är lite syrligt.

sockerkaka med lime

Annons
Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar