Annons

Lyxiga saffransbullar med vanilj

De här saffransbullarna är så otroligt saftiga och goda! Lyxiga saffransbullar med mandelmassa och vanilj, toppat med hyvlad mandel och pärlsocker. Julens godaste bulle!

Här är en video när jag bakar dem, videon är i samarbete med Ankarsrum Assistent.

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika

Annons

Lyxiga saffransbullar med mandelmassa, 24 st.

5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1 g saffran, 2 pkt
1 tsk strösocker
200 g rumsvarmt smör
1 tsk salt
2 dl strösocker
14 dl Vetemjöl special (840)

Fyllning:
200 g mandelmassa
100 g smör rumstemperatur
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker

Pensling och dekoration:
1 ägg
1 dl hyvlad mandel
1 dl pärlsocker

Annons

Gör så här:
1. Ljumma mjölken till 37 grader.
2. Mortla saffranet med 1 tsk strösocker, blanda ner i degvätskan.
3. Smula jästen i degbunken och rör ut med mjölken.
4. Tillsätt smör, salt, strösocker och nästan allt vetemjöl, spar lite till utbakning.
5. Arbeta degen i 10 minuter.
6. Täck bunkent och låt jäsa till dubbel storlek, cirka 40 minuter
7. Medan degen jäser, riv mandelmassan och blanda med smöret, socker och vaniljsocker.
8. Kavla ut degen till en stor rektangel på ett lätt mjölat bakbord, bred på fyllningen och vik ihop långsida mot långsida.
9. Skär strimlor på ca 2 cm. Tvinna och snurra ihop med änden under bullen.
10. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta med duk i 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
11. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandel och pärlsocker.
12. Baka mitt i ugnen 6-8 minuter tills bullarna är gyllene.
13. Låt svalna på galler under duk.

Blir du sugen på ännu mer saffran så har jag samlat massor av recept här: Baka med saffran

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar