Annons

Mac and cheese

När jag bodde i USA så åt jag Mac and cheese till lunch ganska ofta, då tyckte jag att det var helt rimligt att man blandade pulver med kokta makaroner 🙂 Här testade jag att göra en riktig Mac and cheese från grunden istället och det blev ungefär 1000 gånger godare! Jag gjorde denna med dubbelost, både cheddar och mozzarella – MUMS! Man kan äta detta precis som det är eller som tillbehör till maten istället för ris eller potatis.

Annons

Det heter ju makaroner och ost, men du kan använda vilken pasta som helst. Vad som helst utom snabbmakaroner för de kokar sönder.

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika

Mac and Cheese, 4 portioner

5 dl makaroner
50 g smör
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
150 g cheddar
100 g riven mozzarella

Annons

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader grillfunktion. Koka makaronerna och ta bort 1-2 minuter från koktiden så att pastan är ordentligt al dente.
2. Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet.
3. Tillsätt lite mjölk i taget och vispa hela tiden. Låt koka upp och sjuda 2 minuter.
4. Dra av från plattan och smaka av med salt och svartpeppar.
5. Riv ner cheddarosten och rör ner makaronerna.
6. Fyll en form med pastan och toppa med riven mozzarella.
7. Gratinera högt upp i ugnen i 5-10 minuter tills osten fått fin färg.

Vill du ha fler smarriga middagstips så hittar du alla mina recept här: Fredriks middagstips

Annons

Som ni ser så älskar jag verkligen ost, allt blir extra gott med ost!

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/broccolisoppa-enkelt-recept/