Annons
Annons

Mandelkakor med saffran

De här testade jag förra julen, dubbelt så goda med saffran som är sega mandelkakor fyllda med saffranssmörkräm! Idag visar jag hur jag bakar dem på min Youtubekanal Fredriks Fika! Videon kan du se lite längre ner här i inlägget.

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika

Här kan du se när jag bakar dessa kakor:

Annons

Dubbelt så goda med saffran, 30 st.

Kakorna:
250 g mandel eller mandelmjöl
5 dl florsocker
4 äggvitor

Saffranssmörkräm:
1 msk vatten
0,5 g saffran
200 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 äggula

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mal mandeln och blanda med florsockret.
3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner de i blandningen. (spar en äggula till smörkrämen)
4. Klicka ut med en tesked på bakplåtspapper, eller använd en spritspåse. Det skall bli ca 60 stycken kakor.
5. Grädda ca 10-12 min i mitten av ugnen, låt kallna på papperet.
6. Blanda vatten och saffran i en bunke och låt stå 10 minuter. Tillsätt florsocker, äggula och smör och vispa riktigt fluffigt.
7. Spritsa saffranssmörkräm på hälften av kakorna och lägg ihop dom två och två. Förvaras svalt och går utmärkt att frysa och tinar snabbt i rumstemperatur.

Annons

Älskar du också att baka med saffran så hittar du massor av mina recept här: Baka med saffran

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/saffranskokostoppar-med-vit-choklad/