Annons

Mandelbågar, min godaste nötkaka!

I veckan hade jag och underbara Carro en av våra baknördsdagar igen 🙂 Carro har bloggen Älska att Baka och det är så himla roligt att baka tillsammans och testa nya recept. Bland annat så hittade jag på ett recept på mina kondisfavoriter: Mandelbågar!

Annons

Mandelkakor

Jag har verkligen letat efter ett recept på dessa, men inte hittat det. Det kanske inte är såhär de görs, men de var banne mig likt och otroligt gott. Nötiga, lite sega i mitten, och choklad! Vi brukar alltid ha någon plan för baknördsdagen och vårt mål denna gång var att fylla detta fatet från JellyBean med vårt godaste fika!

Annons

Mandelbågar

Ett tips är att läsa igenom hela receptet innan du börjar baka. Just i detta recept så avslutas bakningen med att man penslar kakorna med en het sockerlag för att få dem att både hålla sin saftighet längre, och de får även en fin glans à la konditori!

Ingredienser:
200 g mandelmassa
1 äggvita
0,5 dl vetemjöl
2 dl Hyvlad mandel

Sockerlag
0,5 dl vatten
0,5 dl socker

Annons

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Riv mandelmassan i en skål och blanda ihop med äggvitan
3. Sikta ner vetemjölet och blanda ihop till en smet
4. Fyll en spritspåse med smeten och spritsa bågar, eller någon annan form om du vill toka till det lite!
5. Strö hyvlad mandel över kakorna och baka dem mitt i ugnen i ca 10 minuter tills de har en gyllenbrun färg. Medan kakorna bakas, koka ihop socker och vatten till en sockerlag
6. Direkt när kakorna är klara, pensla dem med den heta sockerlagen så att det riktigt fräser om plåten.
7. Låt kakorna svalna och doppa sedan ändarna i lite smält choklad

Mandelbågar

Dessa kakor hamnade direkt på min topp-tio favoriter av saker jag bjuder på till fika. Lite roligt att göra en kaka själv som ser ut som en man köpt på konditori!

27102014-IMG_9042

Annons

Vi hade också hjälp i köket av mysiga Milou, Carros minsting. Hon skrotade runt i sitt förkläde och tyckte att det var väldans kul när det knådades, blandades och bakades i varje hörn av köket:)

27102014-IMG_9206

Vi försökte att ta lite seriösa bilder, och här är det bästa resultatet av det 🙂 Vi skrattar och har så himla kul när vi bakar! Det mesta är roligare när man gör det tillsammans 🙂

Toscabullar

Annons

Receptet på Toscabullarna hittar ni HÄR på Carros blogg, och kladdkakesnittarna kommer inom kort!

Dela på:
Annons

Laddar