Annons

Mandelkubb med saffran

Hembakade mandelkubb är verkligen hur gott som helst! Jag kommer mest ihåg mandelkubb som en ganska torr bulle från när jag var liten fram till att jag testade att baka själv och då blev det en ny förälskelse! Inte torra alls och så lättbakade! Idag blev det en variant med smak av saffran istället för bittermandel och jag som älskar saffran älskar dessa!

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Annons

Mandelkubb med saffran, 15-20 st

100 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
1 ägg
2 dl gräddfil (eller filmjölk)
0,5 g saffran
5,5 dl vetemjöl
2 tsk hjorthornssalt
+ pärlsocker till garnering

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör samman smör och socker i en bunke.  Tillsätt  ägget.
3. Rör samman gräddfil och saffran och blanda ner i bunken.
4. Blanda hjorthornssaltet med mjölet och arbeta in det till en jämn och lös deg.
5. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Använd två matskedar och klicka ut degen på bakplåtspapperet. Alternativt fukta händerna med kallt vatten och forma små kubbar.
6. Strö över pärlsocker och grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter tills de fått fin färg.
7. Låt svalna på galler utan bakduk.

Annons

Tänk på att blanda saffranet med gräddfilen, en gång testade jag att röra ner saffran direkt i smöret och då blir det varken färg eller smak.

När man bakar av mandelkubben så kommer det dofta ammoniak ur ugnen, det är hjortronsaltet och det är så det doftar bara 🙂

Vill du ha fler recept med saffran så hittar du massor av recept här: Baka med saffran

recept med saffran

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar