Annons

Mandelkubb till fikat!

Det är alltid kul att testa nya recept, och denna gång så blev det en gammal goding som känns som om den borde få lite uppmärksamhet: Mandelkubb!

Mandelkubb

Nu till Mandelkubben, dessa är verkligen plättlätta att göra! Klart på 30 minuter.

Ingredienser 15-20 stycken
100 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker (135 g)
1 ägg
2 dl gräddfil (eller filmjölk)
2 tsk hjorthornssalt
5,5 dl vetemjöl (330 g)
10 bittermandlar

pärlsocker till garnering

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägget
3. Riv bittermandlarna fint. Tillsätt dem och filmjölken.
4. Blanda hjorthornssaltet med mjölet och arbeta in det till en smidig deg
5. Dela degen i lika stora delar och forma små bullar med händerna, eller rulla ut degen på mjölat bakbord platta till dem något och dela längden i 15-20 bitar.
6.  Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt och strö över pärlsocker
7. Grädda kubbarna mitt i ugnen i 12-15 minuter. Låt kallna på galler utan bakduk.

03012015-_MG_2872

Jag gjorde använde mandelkvarnen till bittermandlarna. Alltid så mysigt att få använda den tycker jag 🙂

Kubb recept

Innan ugnen! Om du tycker att det luktar konstigt när de kommer ut ur ugnen, ingen fara! Det ska vara så! Det är hjortronsaltet som luktar lite skarpt, men kubbarna smakar supergott!

Mandelkubb recept

Enkla ingredienser, och de är klara på sisådär en halvtimme. Perfekt om du får oväntat besök!

Annons
Annons
Dela på:
Annons

Laddar