Annons
Annons

Mandelmassa – Recept på hemgjord mandelmassa

Jag gör alltid min egna mandelmassa, enbart för att jag tycker att den blir så mycket godare, och så är det väldigt enkelt också! Allt du behöver är mandlar, florsocker och en äggvita för att göra den!

mandelmassa recept

Jag skållar inte mandeln innan för jag tycker att den mandelmassan saknar smak, den här smakar verkligen nötigt och den är PERFEKT till semlor! Jag gjorde bland annat den här mandelmassan till de här semlorna nedan.

Annons

Receptet hittar du här: Semlor

recept på semlor

Annons

Mandelmassa, recept till cirka 6 semlor

100 g mandlar
100 g florsocker
1 äggvita

Gör så här:
1. Mixa nötterna till ett riktigt fint pulver.
2. Tillsätt florsocker och mixa tills välblandat.
3. Knäck i äggvitan och mixa till en krämig mandelmassa.
använd direkt till semlor, eller förvara i kylen upp till en vecka.

Här ser du ett litet klipp när jag gör mandelmassan:

Annons


Jag har testat att mixa mandeln tills den ska släppa ifrån sig olja som jag sett i andra recept, men jag har aldrig fått det att fungera 🙂 Så på det här sättet så får du en riktigt god mandelmassa som lyckas varje gång!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Min mandelmassa blir ganska krämig så som den är, men jag brukar ändå blanda den med lite av inkråmet från semlebullen och lite grädde för att den ska bli sådär underbart semlekrämig 🙂

Vill du testa en annan sorts semla som är en favorit här hemma så måste du testa karlsbadersemlan! Den är bara något man måste testa! Receptet hittar du här: Karlsbadersemlor

karlsbadersemlor

Hoppas du testar recept, jag vågar faktiskt lova att du kommer att älska den! Det går även bra att använda denna i bakverk som det ska vara mandelmassa i.

mandelmassa recept

Krämig mandelmassa, det är faktiskt gott precis som det är 🙂

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/recept-pa-semlor-precis-sa-som-de-ska-vara/