Annons
Annons

Mandelmusslor

Ljuvligt frasiga och goda mandelmusslor är ju precis hur gott som helst! Tro det eller ej så är det här första gången jag bakar dem själv, och de blev helt fantastiskt goda! Kakan i sig kan man ju äta precis som den är också, mums! Jag gjorde mina med mandelmjöl för att slippa pycklet med att skålla, skala, torka och mala egen mandel, men där gör du som du vill 🙂 Jag hade även i några droppar bittermandelarom för att jag tycker det är så gott, men du kan utesluta det om du inte vill ha det.

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika

Annons

Mandelmusslor, 40 st

2 dl hel sötmandel, eller 2,5 dl mandelmjöl
1,5 dl strösocker
200 g rumsvarmt smör
1 ägg
2-3 droppar bittermandelarom
4 dl vetemjöl

Gör så här:
1. Skålla, skala och mal mandeln om du inte använde mandelmjöl.
2. Rör socker och smör poröst. Blanda i mandel, ägg, bittermandel och mjöl och arbeta ihop till en deg. Plasta och låt vila i kylen en timme.
3. Sätt ugnen på 200 grader.
4. Tryck ut deg ganska tunt i formarna. Jag brukar ha i extra deg så att det blir över kanten och skära bort det som sticker ut över. Har du nya formar som inte använts tidigare så är det bra att smörja dem med lite smör första gången.
5. Grädda mandelmusslorna i nedre delen av ugnen tills de är gyllenbruna, ca 8 min.
6. Låt kakorna svalna lite. Stjälp försiktigt upp dem och lossa dem ur formarna.
7. Servera mandelmusslorna fyllda med vispad grädde och sylt eller bär.

Annons

Vill du ha fler tips på goda julkakor så har jag samlat massor av recept här: Baka med saffran

Dela på:

Kommentarer till “Mandelmusslor”

  1. Helena skriver: 12 december, 2020

    Jag gjorde sånna ifjol och det var första gången . Och när de tre första hade gått i sönder pgr av de fick svalna så kom jag fram till att de skulle få brännas lite händer 😉 så mitt tips är att de måste ut ur formarna så fort de kommer ut ur ugnen 🙂


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/smakakor-med-saffran-nyhetsmorgon/