Annons

Mango och ananassalsa med chili och koriander

Veckans middagstips är att våga krydda upp din tacos eller fajita med en fräsch salsa på mango, färsk ananas, chili och koriander! Till detta gjorde vi gjorde mjuka tacos med fajitakyckling.

12092014-IMG_6145

Jag är rätt säker på att ni har er standardtacos hemma, så gör det ni brukar och bara piffa upp med lite god salsa! Jag använde färsk ananas, mangon köpte jag fryst då jag tycker att den mango man köper färsk är lite svår att skära, men det kanske bara är jag? 🙂

12092014-IMG_6084

Tacos är väl en av de rätter vi äter mest i Sverige? Jag försökte hitta lite fakta kring det, men misslyckades.

Annons

Jag älskar i alla fall tacos, fajitas och allt därtill! Kryddmixerna brukar jag alltid köpa, men guacamole och olika såser gör jag själv. Jag publicerade min bästa guacamole här för ett tag sedan om du hellre skulle vilja göra den så finns den här: Världens godaste guacamole (Enligt mig alltså 🙂 )

Ingredienser för 4-6 personer
150 g mango
150 g färsk ananas
1 röd chili
1/2 kruka koriander

Gör så här: 
1. Tärna mangon och ananasen
2. Dela chilin och skrapa ur fröna, finhacka den
3. Ta halva krukan koriander, finhacka
4. Blanda allt
5. Ha salsan på maten, kände att det behövdes ett steg 5, mest för att det såg så lite ut med bara fyra steg 🙂

12092014-IMG_6099
Salsan håller sig bra i kylen ett par dagar också, om inte allt skulle gå åt!


12092014-IMG_6112
Svåra att äta? JA, ska det vara lätt? NEJ! 🙂


Önskar alla en riktigt härlig helg! Skickar med en fredagskram också 🙂

Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar