Marängbottnar är perfekt att baka i förväg och använda när du vill göra en god tårta! Det är verkligen enkelt att göra och du kan variera formen precis så som du vill ha den! Jag gjorde klassiskt runda idag som passar till många olika sorters tårtor. Längre ner så har jag gjort lite steg-för-stegbilder också :) Ingredienser till 2 Marängbottnar: 6 st äggvitor 3 dl strösocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 100 grader. Rita upp två stycken cirklar på ett bakplåtspapper som passar på din plåt. 2. Separera äggen (Med gulorna kan du göra denna: Äggulekaka) 3. Använd en riktigt ren bunke och vispar för att vara säker på att inget fett är kvar, det kan försämra din maräng! 4. Vispa äggvitorna till mjuka toppar. 5. Tillsätt strösockret, lite i taget och fortsätt vispa tills sockret löst upp sig helt och du har en fast maräng. 6. Sprita marängen på bakplåtspapperet. 7. Baka mitt i ugnen i 80-90 minuter mitt i ugnen. 8. Känn på bottnarna att de känns lätta. Stäng av ugnen och öppna luckan och låt bottnarna svalna i ugnen. Bottnarna håller länge i en torr miljö. Jag använde en springform på 20 cm i diameter som mall när jag ritade mina cirklar. Var noga med att inte få med någon äggula i äggvitan, då kan marängen bli svår att få ihop. Jag använde min hushållsassistent till att vispa. Så här såg det ut precis i början. När det börjar formas mjuka toppar så är det dags att tillsätta sockret. Tillsätt lite strösocker i taget medan du vispar. Nu har alla sockerkristaller löst upp sig och marängen är fast, då är det färdigvispat! Jag använde en vanlig stjärntyll och en engångsspritspåse. Spritsa marängen jämnt i cirklarna. Får du smet över så kan du göra lite extramaränger! Med de här bottnarna så kan du göra en galet god Marängsvisstårta! Receptet på det hittar du här: Marängsvisstårta