Annons

Marängtårta i långpanna med passionsfrukt och hallon

Underbar marängtårta i långpanna med passionsfrukt och hallon! Jag älskar enkla tårtor med supersmarrig fyllning. Lite som en variant av Pinocchiotårta fast bara med marängenen och den sötsyrliga fyllningen passar perfekt till den söta marängen! Jag har gjort receptet så att det inte blir någon äggvita eller äggula över som man inte vet vad man ska göra med 🙂

Annons

marängtårta i långpanna

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Marängtårta i långpanna med passionsfrukt och hallon, 12-16 bitar

Maräng:
6 äggvitor
3 dl socker

Passionsfruktscurd:
Juice och skal av 1 citron
1 dl passionsfruktskärnor, cirka 5-6 st passionsfrukter
6 äggulor
1 dl strösocker
1 msk maizenastärkelse
50 g rumsvarmt smör

Annons

Dekoration och fyllning:
4 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
Färska hallon

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 100 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Vispa äggvitorna till mjuka toppar. Vispa ner sockret lite i taget och fortsätt vispa till en fast maräng. Känn med fingertopparna att sockerkristallerna löst upp sig.
3. Bred ut hela marängen på plåten och baka i nedre delen av ugnen cirka 1,5 timme tills marängen är helt genombakad. Låt botten svalna helt.
4. Passionsfruktscurd – Blanda och vispa ihop alla ingredienser utom smöret i en kastrull.
5. Koka upp och låt sjuda under omrörning i 2 minuter.
6. Ta av från värmen och rör ner smöret. Låt svalna helt.
7. Dela marängbotten i två delar. Bred på eller spritsa passionsfruktscurden i botten, sen grädde och hallon. Lägg den andra marängbotten ovanpå.

För fler goda tårtor så hittar du massor av recept här: Fredriks tårtor

tårta till studenten, baka till många

Dela på:

Annons

Laddar