Här är veckans läsarrecept som kommer ifrån dalkullan Maria Hillerström. Det är ett recept hon kom på när hon var sugen på pannkakor men ville ha dem lite nyttigare och att man slapp känna den där klumpen i magen av vetemjöl. De skulle även innehålla mycket energi till sambon som cyklar till jobbet, så kom de här havre och bananpannkakorna till, och de är så himla goda! Jag gillade verkligen receptet och gjorde det med rena havregryn så att de blev glutenfria, Emil mumsade i sig och tyckte de var toppen! Jag serverade med björnbär rätt och slätt, det kanske bara är jag som älskar frysta bär och kan äta dem som glass :) Vill du också dela med dig av ett recept, kika in här: Fredriks läsarrecept Havre och bananpannkakor, 15-20 st. 3 dl malda havregryn (det går bra att mixa, eller havremjöl) 3 ägg 2 stora mosade bananer eller 3 små 3 dl mjölk eller soya/havremjölk 1 tsk bakpulver 1 msk vaniljsocker 1 tsk kardemumma 1/2 påse saffran Kokosfett/olja eller smör till stekning Gör så här: 1. Vispa ihop havregryn, ägg och hälften av mjölken till en jämn smet. 2. Ha sedan i resten av mjölken och de mosade bananerna. Blanda i alla kryddorna, vaniljsocker och bakpulver. 3. Ställ in i kylen en stund så den får svälla lite grann. 4. Stek på låg värme och gör lite mer som plättar istället för stora pannkakor, annars kan dom vara svåra att vända på. 5. Som tillbehör rekommenderar Maria skivad banan och riven kokos och kall vispad grädde. Om du vill lyxa till det så kan du göra en bärkompott på frysta hallon och blåbär med syltsocker som stormkokar några minuter och häller upp i glasburk och in i kylen för att kallna och stelna. TIPS: Håll pannkakorna varma i ugnen på cirka 70 grader, då håller de sig varma medan man steker. Kryddorna är valfria, vill du testa med någon annan krydda så ändrar inte det grundreceptet. Det var riktigt gott med saffran dock, så våga testa! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika