Annons

Mazariner – Recept på klassiska mazariner

Mazariner är något som jag älskat sedan jag var liten. Det möra skalet, härligt nötig fyllning med en uns bittermandel och härlig glasyr! Ett riktigt klassiskt bakverk som är precis lika gott nu! Här använde jag höga plåtformar, men det går bra att använda aluminiumformar också.

Annons

recept på mazariner

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

recept på klassiska mazariner

Mazariner, 15 st

100 g rumsvarmt smör
0,5 dl strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

Annons

Fyllning:
150 g malda mandlar eller mandelmjöl
2-3 droppar bittermandelarom, eller 2-3 bittermandlar
1 dl strösocker
75 g rumsvarmt smör
2 st ägg

Glasyr:
2 dl florsocker
ca 2 msk vatten

Gör så här:
1. Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt ägg, mjöl och vaniljsocker och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i kylen 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Blanda mald mandel med bittermandelarom, eller malda bittermandlar socker, smör och äggen och rör samman till en jämn massa.
4. Tryck ut degen i mazarinformarna. Ställ på en plåt och fyll med mandelfyllningen.
5. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna helt.
6. Rör samman florsocker och vatten till en tjock glasyr och bred på mazarinerna.

recept på mazariner

Dela på:

Annons

Laddar