Den här kakan alltså! Tänk dig det goda i mitten på en mazarin, och enbart det! Jag smaksatte mina mazarinrutor med lite citron i och det ger en så god smak! Jag älskar sådana här recept där man kan göra hela kakan i en kastrull.
Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept!
Mazarinrutor, 9-12 bitar
200 g smör
2,5 dl strösocker
3 ägg
zest från 1 citron
200 g riven mandelmassa
2 dl vetemjöl
Glasyr:
2 dl florsocker
1 msk nypressad citronjuice
Ev. några droppar karamellfärg
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en form på 20×20 cm med bakplåtspapper.
2. Smält smöret i en rymlig kastrull, blanda ner socker och ett ägg i taget.
3. Tillsätt citronskal, riven mandelmassa och mjölet och rör till en jämn smet.
4. Fyll formen med smeten och grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Låt kakan svalna.
5. Blanda florsocker, citronjuice och eventuell karamellfärg och bred på kakan. Låt gärna stelna innan du skär upp den, jag var lite för ivrig när jag skar upp min 🙂
Gillar du mazariner så måste du kika in mina klassiska mazariner här: Mazariner