Annons

Meatzza med fetaostbakade rödbetor

Om du vill äta en kost med lite mindre bröd, men fortfarande äta något du både blir mätt av och som är gott? Svaret är Meatzza!! 🙂 Detta är något som både är lätt att göra, och det är otroligt gott!!

13102014-IMG_7896

Det är inte riktigt paleo eftersom jag hade på ost, men det går bra att utesluta den om du både vill ha gluten och lactosfritt!

13102014-IMG_7891
Ingredienser 4 portioner:
1 burk krossade tomater
500 g nötfärs
1 liten gul lök
1 liten röd lök
1 ägg
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
1 tsk oregano
2 tsk finhackad basilika
100 g riven ost
1 paket bacon

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Häll de krossade tomaterna i en sil för att få ut så mycket av vätskan som möjligt.
3.  Blanda färsen med, ägg, lök, vitlök, salt, peppar och basilika
4. Olja en ugnssäker form eller pizzaplåt och tryck ut blandningen tills en rätt tunn platta
5. Blanda tomaterna med oreganon och sprid ut den jämnt över nötfärsen
6. Dekorera med skivad rödlök och riven ost och bacon. Baka mitt i ugnen ca 20-25 minuter

13102014-IMG_7880

Jag serverade med gratinerade rödbetor. Cirka fyra kokta rödbetor som jag hade lite olja, salt och peppar på, sedan lite fetaost och pinjenötter på toppen. Jag ställde in dessa med pizzan de sista 10 minutrarna.

13102014-IMG_7896_Fotor_Collage

Jag använde faktiskt botten till ett par springformar jag har, de har en liten kant så det passade perfekt! 🙂

Annons
Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar