Annons

Middag med Christine Ha och IKEA

Ibland leker livet lite extra, och det gjorde det igår!

Jag blev injuden till en intim middag med 10 personer som inte kände varandra innan. Upplägget var att Christine Ha hade fått inreda och bygga upp ett kök såsom hon ville att det skulle vara tillsammans med IKEA.

Annons

Väldigt roligt upplägg att sitta tillsammans med nya människor i en fin lägenhet och bli bjuden på otrolig mat!

IMGP8935
Denna underbara kvinna berörde mig redan när hon var med i Mästerkocken, men ännu mer när jag fick träffa henne på riktigt


Nu följer ju jag nästan alla matlagningsprogram och visste mycket väl att Christine vann USAs mästerkock 2012! Hon hade inte bara tidspressen och arga jurymedlemar som hinder när hon tävlade, utan hon är också i stort sett blind. Hennes historia, hennes mod och entusiasm delades denna kväll som jag sent kommer att glömma!

IMGP8864_Fotor_Collage
Stina Patetsos och jag träffades lite innan på Strandbryggan där jag jobbade när jag flyttade till Stockholm. Stina är alltid fylld med energi och glädje! Kika in på hennes och Jennies blogg här: JennieochStina


IMGP8872
Kvällens meny där smaker från det österländska köket möter den amerikanska södern! Några av rätterna på menyn var samma som hon gjorde i finalen av mästerkocken, så nu har jag ätit samma mat som Gordon Ramsay!


IMGP8920_Fotor_Collage
Runt bordet pågick diskussioner om det mesta, läckert uppdukat och ett häftigt specialdesignat bord med blommor i mitten.


IMGP8877_Fotor_Collage
Precis bakom mig arbetade Christine Ha i köket. Hon hade med sig en kollega som hjälpte till vis vissa moment, men annars så gör hon allt själv. Otroligt skicklig med kniven, och precis i hennes upplägg!


IMGP8922_Fotor_Collage
Här är lite delar av vad vi åt, den översta ”hamburgaren” var min absoluta favorit! Pork Belly Bao med långkokt fläsk i ett ångbakat bröd som var lite sött!


 

IMGP8942
Vi fick tillfälle att ställa lite frågor till Christine också


Vad har hänt efter att du vann Mästerkocken?
– Mitt liv har verkligen förändrats, och jag gör det jag älskar mest! Just nu så ska vi spela in säsong två av ett matlagningsprogram som jag har i Kanada. Jag har fått mycket uppmärksamhet för boken, och det var väldigt roligt att den kom upp på bäst sålda böcker på NY Times lista!

Vilka är dina tre favoritingredienser i köket?
– Saker som jag bara måste ha är: Vitlök, fisksås och koriander!

Brukar du baka något också?
– Nej, jag bakar inte mycket, eftersom jag är blind så kan jag inte se hur det ser ut i ugnen när man bakar.

Vad tycker du om Svensk mat?
– Jag har smakat flera sorters sill, och jag tycker verkligen om det! Jag har även besökt MAX och jag älskar hamburgare 🙂 När jag är ute och reser så är det så jag upplever nya platser, via smaker och möten med nya människor.

IMGP8939
Vi kikade runt lite i det nybyggda köket från IKEA, sådan här ugn vill jag ha! Så att jag kan stå och kika i ugnen istället för att halvligga på golvet som jag gör nu 🙂


IMGP8914
Supercoola lådor med belysning, kan det vara smartaste idén?? Antagligen!


IMGP8899
Jag smög ut på balkongen och bara stod och beundrade Christine när hon arbetade. Otrolig kvinna med en genuin glädje och ett brinnande intresse för mat!


Tusen tack för en trevlig kväll IKEA och Christine, och en extra puss till Stina såklart som fixar och donar 🙂

 

Annons
Dela på:
Annons

Laddar