Annons

Milanostänger

Tekniska utmaningen i program tre gjorde oss alla riktigt förbryllade. Degen var lös, solen hettade och det var lite småkaos! Här är dock receptet om du skulle vilja testa själv! Ett hett tips är att låta degen vila ordentligt i kylen!

Annons

Ingredienser370 g smör 260 g vetemjöl 100 g strösocker 40 g potatismjöl 1 äggula 1 krm bakpulver 400 g mandelmassa 1 äggvita 1 påse mandelflakes

1. Blanda snabbt ihop smör, vetemjöl, socker, potatismjöl, äggula och bakpulver. Platta ut och kyl degen.

Annons

2. Rulla ut mandelmassa i längder som är 15 mm tjocka.
3. Kavla ut degen ca 3 mm tjock, skär remsor som är ca 6 cm breda.

4. Lägg en mandelmassarulle ovanpå degremsan och rulla in den i degen.

5. Pensla kakpinnarna med äggvita, strö på mandelflakes grädda i 200 grader i ca 15 min.

Dela på:
Annons

Laddar