Annons

Mormor Ingers bästa äppelkaka

Mormors äppelkaka, denna har varit min favorit sedan jag var liten, och det är fortfarande den jag tycker allra mest om!

mormors äppelkaka

Ingredienser:
100 g smör
2 dl socker
1 ägg
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 ½ dl grädde
2-3 äpplen (t.ex Granny Smith)
½ msk kanel
2 msk socker
1 msk rårörsocker

Gör så här:
1.

Annons

Sätt på ugnen på 175 grader, smöra och bröa en form på 22-24cm. Det går bra med en ugnssäker stekpanna också.
2. Rör ihop socker och smör så det blir pösigt, rör ner ägget.
3. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten.
4. Häll i grädden och rör snabbt ihop till en tjock smet. Fördela smeten i formen.
5. Skala, kärna ur och skiva äpplen och blanda med socker/kanel.
6. Tryck ner äpplena till ungefär hälften i ett snyggt mönster. Strö rårörsocker över hela.
7. Grädda 40-45 minuter i mitten av ugnen. Känn med sticka att den är klar innan du tar ut kakan. Låt den svalna och servera som den är, eller med lite god vaniljsås.

Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar