Annons

Mormors Rabarberkaka

Mormors Rabarberkaka med extra allt 🙂 Härlig kaka, syrliga rabarber, kanel och hasselnötter. Man kan inte begära mer av en kaka! Den blir extra god när den görs i en stekpanna, då blir det lite krispiga sidor!

rabarberkaka

I receptet står det margarin, men jag använder smör när jag gör den.

Ingredienser:
50 g smör
2,5 dl socker
2,5-3 dl vetemjöl
1 ägg
1,5 dl fil
1,5 dl tärnad rabarber
1 tsk bikarbonat
0,5 dl hasselnötter
0,5 msk kanel blandat med 1 msk socker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader, smörj och bröda en gjutjärnspanna eller springform.
2. Rör ihop smör, socker och ägg. Gärna i en matberedare
3. Blanda mjöl och bikarbonat, tillsätt detta tillsammans med filen i smeten och blanda väl.
4. Blanda i rabarbern i smeten, eller lägg dem ovanpå efter att du haft smeten i formen.
5. Strö över kanelsockret och toppa med grovhackade hasselnötter
6. Baka kakan i 35-40 minuter, testa kakan med en sticka innan du tar ut den, stickan ska vara torr.

IMGP8492
Mormors receptbok är helt underbar, massor av handskrivna recept 🙂


För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

IMGP8490
Jag bor i en lägenhet, så det är så härligt att vara hos mormor och morfar och bara gå ut i trädgården och skära sig lite rabarber!


IMGP8494
Denna gjutjärnspanna har gjort många goda kakor kan jag lova!


IMGP8495
Jag strödde på rabarbern ovanpå, jag tycker att det blir lite syrligare bitar och mer smak av rabarber då.


IMGP8497
Toppa med kanelsockret och hasselnötterna


IMGP8509
Kusinbarnet Malte väntar på att man ska få smaka!


 

Annons
Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar