Mormors Rabarberkaka med extra allt 🙂 Härlig kaka, syrliga rabarber, kanel och hasselnötter. Man kan inte begära mer av en kaka! Den blir extra god när den görs i en stekpanna, då blir det lite krispiga sidor!
I receptet står det margarin, men jag använder smör när jag gör den.
Ingredienser:
50 g smör
2,5 dl socker
2,5-3 dl vetemjöl
1 ägg
1,5 dl fil
1,5 dl tärnad rabarber
1 tsk bikarbonat
0,5 dl hasselnötter
0,5 msk kanel blandat med 1 msk socker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader, smörj och bröda en gjutjärnspanna eller springform.
2. Rör ihop smör, socker och ägg. Gärna i en matberedare
3. Blanda mjöl och bikarbonat, tillsätt detta tillsammans med filen i smeten och blanda väl.
4. Blanda i rabarbern i smeten, eller lägg dem ovanpå efter att du haft smeten i formen.
5. Strö över kanelsockret och toppa med grovhackade hasselnötter
6. Baka kakan i 35-40 minuter, testa kakan med en sticka innan du tar ut den, stickan ska vara torr.
För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika
Annons
Mormors Rabarberkaka
Annons
Laddar