Annons

Mormors Rabarberkaka

Mormors Rabarberkaka med extra allt 🙂 HĂ€rlig kaka, syrliga rabarber, kanel och hasselnötter. Man kan inte begĂ€ra mer av en kaka! Den blir extra god nĂ€r den görs i en stekpanna, dĂ„ blir det lite krispiga sidor!

rabarberkaka

I receptet stÄr det margarin, men jag anvÀnder smör nÀr jag gör den.

Ingredienser:
50 g smör
2,5 dl socker
2,5-3 dl vetemjöl
1 Àgg
1,5 dl fil
1,5 dl tÀrnad rabarber
1 tsk bikarbonat
0,5 dl hasselnötter
0,5 msk kanel blandat med 1 msk socker

Gör sÄ hÀr:
1. SÀtt ugnen pÄ 175 grader, smörj och bröda en gjutjÀrnspanna eller springform.
2. Rör ihop smör, socker och Àgg. GÀrna i en matberedare
3. Blanda mjöl och bikarbonat, tillsÀtt detta tillsammans med filen i smeten och blanda vÀl.
4. Blanda i rabarbern i smeten, eller lÀgg dem ovanpÄ efter att du haft smeten i formen.
5. Strö över kanelsockret och toppa med grovhackade hasselnötter
6. Baka kakan i 35-40 minuter, testa kakan med en sticka innan du tar ut den, stickan ska vara torr.

Annons
IMGP8492
Mormors receptbok Ă€r helt underbar, massor av handskrivna recept 🙂

HÀr kan du se en video nÀr jag bakar den hÀr kakan:

Annons


För mer inspiration och andra roligheter, se till att hÀnga med pÄ Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

IMGP8490
Jag bor i en lÀgenhet, sÄ det Àr sÄ hÀrligt att vara hos mormor och morfar och bara gÄ ut i trÀdgÄrden och skÀra sig lite rabarber!

 

Annons
IMGP8494
Denna gjutjÀrnspanna har gjort mÄnga goda kakor kan jag lova!

 

IMGP8495
Jag strödde pÄ rabarbern ovanpÄ, jag tycker att det blir lite syrligare bitar och mer smak av rabarber dÄ.

 

Annons
IMGP8497
Toppa med kanelsockret och hasselnötterna

 

IMGP8509
Kusinbarnet Malte vÀntar pÄ att man ska fÄ smaka!


Annons
Dela pÄ:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/langhelg-hemma-i-hofors/