Annons

Morotskaka i långpanna

Det finns många recept på morotskaka i långpanna, men de är ofta i mindre långpannor. Denna morotskaka i långpanna passar till djupa långpannan i en standardugn! Rejäl, saftig och såååå god!

recept på morotskaka i långpanna

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Annons

recept på morotskaka i riktig långpanna

Morotskaka i långpanna

200 g smör
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma
6 dl rivna morötter (200 g)

Frosting
150 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
200 g färskost (t.ex. philadelphiaost)

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda långpannan, min är ungefär 30×40 cm.
2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
3. Blanda mjöl, bakpulver, kanel och kardemumma. Rör ner smör och mjölblandningen i äggvispet. Avsluta med att röra ner de rivna morötterna.
4. Fördela smeten jämnt i långpannan och grädda 20-25 minuter mitt i ugnen. Känn med en sticka att den kommer ur torr. Låt kakan svalna.
5. Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker. Tillsätt färskosten och vispa till en jämn frosting.
6. Bred på frostingen på hela kakan och skär upp i rutor. Här kan man göra t.ex 20 stora, eller varför inte 40 små!

baka i långpanna

Gillar du att baka i långpanna så kommer du älska det här receptet: Kärleksmums i långpanna

recept på kärleksmums i långpanna

Dela på:

Annons

Laddar