Här är ett recept på en riktigt saftig morotskaka! Jag vet att det är många som inte gillar färskostfrosting, så denna gång använde jag den ljuvliga glasyren till en vanlig silviakaka istället! Det blev så gott tillsammans med morotskakan. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Morotskaka med glasyr, 10 bitar 2 ägg 2 dl ströocker 2 dl finrivna morötter 1 dl matolja eller rapsolja 2,5 dl vetemjöl 1 dl grovhackade valnötter (går utmärkt att byta mot andra nötter eller utesluta helt. 1,5 tsk bakpulver 2 tsk kanel 1 dl grovhackade valnötter Glasyr: 100 g smör 1 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 1 äggula + eventuellt valnötter att dekorera med Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form på 1,5 liter med smör och bröda med ströbröd. 2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt de rivna morötterna och oljan. 3. Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Rör ner i äggvispet och avsluta med att vända i valnötterna. 4. Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen ca 35-45 minuter. Tiden varierar mycket vilken ugn man har. Känn med en sticka redan efter 35 minuter. Alternativt buffa lite på formen så ska mitten av kakan vara fast. 5. Ta ut kakan och låt den vila i formen 10 minuter tills du tar ut den och låter svalna helt. 6. Smält smöret till glasyren, dra av från plattan. Rör i socker och vaniljsocker och rör till sockret lös upp sig. Tillsätt äggulan och rör tills det börjar tjockna. 7. Sprid ut glasyren på kakan och dekorera med valnötter. Glasyren stelnar snabbare om du sätter kakan i kylen en liten stund. Älskar du också morotskaka så måste du testa den här morotskakan som på konditori! Recept: Morotskaka som på konditori