Annons

Morotsmuffins – Extra saftiga

Idag blev det riktigt saftiga morotsmuffins med en underbar frosting! Jag utgick från receptet på Morotskaka som på konditori men gjorde lite förenklingar i receptet. Just dessa innehåller hasselnötter som gör dem extra smakrika, men det går att utesluta nötterna rätt av.

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika

Annons

Morotsmuffins, 12 st

3 dl strösocker
3 ägg
300 g skalade finrivna morötter (cirka 3 st)
100 g malda hasselnötter eller hasselnötsmjöl
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
0,5 tsk salt
2,5 dl matolja

Frosting och dekoration:
50 g rumsvarmt smör
100 g färksost
1 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
+ grovhackade hasselnötter och jag gjorde även små rosor av morötter. Skala en morot och dra tunna strimlor med potatisskalaren och snurra ihop.

Annons

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg och socker riktigt poröst i en bunke.
3. Riv morötterna.
4. Blanda mjöl med bakpulver, kanel och salt.
5. Tillsätt morötter, hasselnötter samt sikta ner de torra ingredienserna och rör ner det i bunken.
6. Tillsätt oljan och rör tills välblandat.
7. Fyll 12 stycken stora muffinsformar med smeten, gärna i en muffinsplåt men det går bra även utan bara man har stabila formar.
8. Baka mitt i ugnen cirka 25 minuter. Känn med en sticka att den kommer ut ren. Låt muffinsen svalna.
9. Vispa samman smör med florsocker och vaniljsocker. Tillsätt färskost och vispa till en slät frosting. Spritsa ett lager frosting på varje muffins och dekorera med hackade hasselnötter.

Vill du ha fler goda recept på mjuka kakor så hittar du alla mina recept här: Mjuka kakor

Annons
Dela på:

Kommentarer till “Morotsmuffins – Extra saftiga”

  1. Barbro skriver: 2 mars, 2021

    Verkar vara jättegoda-men en undran ska det verkligen vara 2,5 dl matolja i?Är mycket tycker jag.


Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/brownie-med-kakao/