Annons

Mums-Mums – Gräddbulle eller Kokostopp

Kärt barn har många namn! Jag kallar dem Mums-mums och det är ljuvliga små bakelser som verkligen smälter i munnen! Lite längre ner i inlägget hittar du ett klipp när jag gör dessa med lite tips och trix!

Annons
Foto i detta inlägg är av Christina Uhlin

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Annons

Mums-mums, 40 st

4,5 dl strösocker
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 äggvita
1,5 dl kallt vatten
1,5 msk gelatinpulver
1,5 dl kokt hett vatten

Till doppning och botten:
400 g mörk choklad 55%
1 msk matolja
20 smörgåsrån eller annat favoritkex

Gör så här:
1. Rör ihop florsocker, vaniljsocker, socker, äggvitan och kall vatten i en bunke. Gärna en hushållsassistent om du har en sådan för det ska vispas länge!
2. Koka upp vatten, blanda i gelatinpulver och rör tills det löst upp sig helt. Börja vispa i bunken och tillsätt gelatinet i en jämn stråle. Öka hastigheten till högsta och vispa till ett hårt vitt skum. Det tar mellan 5-10 minuter när du kör i en hushållsassistent.
3. Stansa ut små rundlar av smörgåsrån. Lägg dem på en bricka som passar in i din frys.
4. Spritsa fluffet på dina kex och ställ i frysen i cirka 1-2 timmar tills de är riktigt kalla och stela.
5. Smällt choklad över vattenbad och blanda ner rapsoljan. Fyll en kopp som är lite större än dina mums-mums så att du kan doppa dem lätt.
6. Doppa mumsmumsen i chokladen, låt dem rinna av lite och ställ sedan på brickan och låt stelna.

Här är klippet när jag gör mina mums-mums

Annons

För fler smarriga bakelser, kika in här: Bakelser

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar