Helgen som gick var vi ner till Floby och hälsade på svärföräldrarna, gick på gårdsmarknad och gjorde en loppisrunda. Jag blev helt till mig när jag såg ett litet munkjärn, 40 riksdaler tyckte jag var ett riktigt fynd! Detta är ett gammalt recept som utgick från koppar istället för deciliter, men jag ändrade om det för enkelhetens skull. Gammaldags munkar Ca 50 stycken4 ägg3dl socker6dl mjöl3tsk bakpulver1msk vaniljsoker1,5dl mjölk Blanda alla torra ingredienser så de är välblandade. Tillsätt äggen och mjölken och vispa ihop till en tjock smet.Värm munkjärnet till lite över medeltemperatur. Klicka i lite smör och låt det fräsa upp, använd något som det är lätt att hälla ur och fyll järnet till 3/4. När de börjar lossna på kanten så vänder du på dem. Jag använde två skeder, den ena vände jag med och den andra drog jag av munken från skeden med. Testa lite, det var inte helt enkelt! Blanda socker och kanel efter smak och rulla bollarna, serveras direkt!