Annons

Nässelsoppa med ägghalvor

Nässelsoppa är perfekt på våren nu när brännässlorna är unga och späda! Nässelsor är fulla av klorofyll samt vitamin A och C, magnesium och kalcium. En riktig hälsosoppa som enligt mig smakar väldigt likt spenatsoppa, fast mycket grönare! Har du inte testat nässelsoppa så rekommenderar jag det starkt!

Annons

soppa på brännässlor

Jag plockade min nässlor med trädgårdshandskar, men jag vet att man ska kunna plocka utan handskar och inte bränna sig… det är jag inte tuff nog för att testa 🙂

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Annons

Nässelsoppa, 4 portioner

2 l nässlor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olja till stekning
1,5 l vatten
2 msk grönsaksbuljong
2 krm muskot
2 dl matlagningsgrädde
salt & peppar
muskot
maizenaredning
4 kokta ägg

Gör så här:
1. Skölj brännässlorna och skär bort eventuella grova bitar av stjälken.
2. Finhacka lök och vitlök och fräs mjuk i oljan. Tillsätt nässlorna och fräs ett par minuter tills de är mjuka.
3. Tillsätt vatten, buljong och muskot och låt soppan koka 10 minuter.
4. Mixa soppan slät i mixer eller med stavmixer. Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar.
5. Red soppan med maizenaredning. Börja med lite och känn efter så du får soppan så tjock som du vill ha den.
6. Servera soppan med ägghalvor och kanske en knäckemacka!

soppa på brännässlor

Annons

Gillar du denna så gillar du säkerligen min spenatsoppa också, receptet hittar du här: Spenatsoppa

Enkel vegetarisk soppa med spenat och ägg

 

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar