Annons

Nötpaj

Paj i portionsformar är toppen tycker jag, är ju lillebror så jag är uppvuxen med att dela, när jag får något som bara är mitt blir jag alltid lite extra glad 😉
Detta recept kan antingen göras i vanlig stor pajform, eller 6-10 portionsformar, beror lite på hur stora du vill göra dem.

Annons

Härligt nötiga pajer till en eller flera 🙂 Det går utmärkt att halvera receptet om man t.ex vill ha en middag för två!


Pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk vatten

Fyllning:
3 st ägg
1 dl ljus sirap
0,5 dl rårörssocker
1 tsk vaniljpulver
100 g rumsvarmt smör
300g blandade nötter efter smak. Pecan, valnötter, hasselnötter, mandel, pinjenötter ta dina favoriter!

Gör så här:
1. Hacka samman mjölet och smöret, skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Linda in degen i plastfolie och låt den vila i kylskåpet minst 30 min.
2. Sätt ugnen på 225°. Tryck eller kavla ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
3. Sänk ugnsvärmen till 175 grader
4. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt sirap och vanilj och till sist vispa i det rumsvarma smöret
5. Hacka nötterna grovt och blanda i smeten.
6. Fyll de förgräddade skalen/skalet med blandningen och grädda 30-40 minuter tills de stannat av de är härligt gyllenbruna!

Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar