Jag skippar gärna nubben, men nubbesallad vill säger jag aldrig nej till! Krämig röra med matjesill, ägg, potatis och lök. Så himla gott till en buffé eller bara på en knäckemacka! Röran görs med fördel dagen innan så att den får gotta till sig ordentligt i kylen. Nubbesallad, 6 portioner 1 burk matjessill (à 200 g) 1 dl gräddfil 2 msk majonnäs 0,5 dl finhackad rödlök 0,5 dl finhackad purjolök 2 msk finhackad dill 3-4 kokta potatisar (150 g) 2 hackade hårdkokta ägg salt och svartpeppar Gör så här: 1. Skär matjessill i mindre bitar. 2. Blanda med gräddfil, majonnäs, finhackad rödlök, hackad purjolök, finhackad dill, kokta potatisar som skurits i små bitar samt hackade hårdkokade ägg. Spar lite lök och dill på sidan av om du vill dekorera ovanpå. 3. Smaka av med peppar och ev salt. Låt gärna nubbelsalladen stå i kylen över natten, den är ännu godare dagen efter! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Gillar du nubbesallad så gillar du säkerligen även gubbröra! Receptet hittar du här: Gubbröra