Annons

Nubbesallad

En klassisk nubbesallad med matjesill, ägg, lök och potatis!

Jag skippar gärna nubben, men nubbesallad vill säger jag aldrig nej till! Krämig röra med matjesill, ägg, potatis och lök. Så himla gott till en buffé eller bara på en knäckemacka! Röran görs med fördel dagen innan så att den får gotta till sig ordentligt i kylen.

recept på nubbesallad

Nubbesallad, 6 portioner

1 burk matjessill (à 200 g)
1 dl gräddfil
2 msk majonnäs
0,5 dl finhackad rödlök
0,5 dl finhackad purjolök
2 msk finhackad dill
3-4 kokta potatisar (150 g)
2 hackade hårdkokta ägg
salt och svartpeppar

Gör så här:
1. Skär matjessill i mindre bitar.
2. Blanda med gräddfil, majonnäs, finhackad rödlök, hackad purjolök, finhackad dill, kokta potatisar som skurits i små bitar samt hackade hårdkokade ägg. Spar lite lök och dill på sidan av om du vill dekorera ovanpå.
3. Smaka av med peppar och ev salt. Låt gärna nubbelsalladen stå i kylen över natten, den är ännu godare dagen efter!

krämig nubbesallad med matjesill

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

nubbesallad till midsommarbuffén

Annons

Gillar du nubbesallad så gillar du säkerligen även gubbröra! Receptet hittar du här: Gubbröra

recept på gubbröra

 

Dela på:

Annons

Laddar