En liknande sådan här sallad blev jag bjuden hos mina kompisar Jenny och Fredrik när det var kalas, och jag blev helt frälst! Nu vill jag i princip äta detta varje dag 🙂 Fräscht och gott på sommaren!
Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept!
Nudelsallad, 4 portioner
4 portioner ris eller glasnudlar
250 g skivad tillagad rostbiff
2 salladslökar
1 paprika i valfri färg
2 dl sockerärtor
10 rädisor
Sås:
2 lime
1 röd chili
4 msk soyasås
2 msk fisksås
1 msk sesamolja
Garnering:
1 kruka koriander
1 dl grovhackade salta jordnötter
Gör så här:
1. Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Finstrimla rostbiffen.
2. Skölj och skiva salladslöken, paprikan och sockerärterna tunt och fint.
3. Pressa limen till såsen, finhacka chilin, gärna med frön så att det blir lite starkt. Blanda lime, chili, soya, fisksås och sesamoljan.
4. Häll över hälften av såsen över den strimlade rostbiffen så att den blir lättmarinerad.
5. Blanda nudlarna med grönsakerna, toppa med rostbiff och garnera med koriander och jordnötter. Servera med resten av såsen som man kan ringla över salladen.
Vill du ha fler goda recept på middagstips så hittar du dem här: Middagstips