Annons
Annons

Ögongodis! Cakepopsögon

Ibland är det bara roligt att leka lite i köket 🙂 Så blev det idag. Jag fnulade lite vad jag skulle göra till Halloween och tänkte att ett riktigt gott och kladdigt öga skulle sitta fint 😉

cakepopsögon

Det är cakepops som är gjorda av en red velvet brownie, doppade i vit choklad och dekorerade med godisremmar, M&M´s och Non stop 🙂

ögongodis

Ingredienser 12-14 stycken
75 g smör
2 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 msk kakao
1/2 tsk röd pastafärg eller karamellfärg.

Annons

Använder du karamellfärg blir kakan ljusrosa.

Dekoration:
200 g vit choklad
Röda godisremmar
M&M´s eller Non stop
Lite mörk choklad till pupillen

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en stor form på ca 15*25 cm
2. Smält smöret och låt det svalna. Rör ner socker, ägg, mjöl och kakao, och pastafärg i smöret. Blanda till en slät smet.
3. Häll smeten i formen.
4. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Känn med en sticka efter 20 minuter, den ska vara lätt kladdig i mitten. Låt kakan svalna.
5. Lägg kakan i en bunke och mosa ihop den till en deg. Rulla bollar och lägg på en bricka. Ställ brickan i frysen 20-30 minuter för att få dem riktigt stela.
6. Smält den vita chokladen. Sätt en pinne i varje kaka och doppa i chokladen. Stoppa i lite röda snören och sätt fast ett öga. Smält den mörka chokladen och doppa en tandpetare i för att måla pupillen.
7. Låt kakorna stelna i kylen.

red velvet cake pop

Bara smeten är lite läskig!

cakepop halloween

Kladdiga och underbart god fyllning.

cakepop ögon

AnnonsJag har skickat bilder till Emil under tiden som jag gjorde dessa, han tyckte att det var alldeles för läskiga! Hahaha 🙂

Fredriks Fika

Världens bästa granne Johanna var hemma och kunde hjälpa mig att ta denna bild 🙂 Det är som alltid när jag gör något, jag går ALL IN!
Baka till halloween

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/alfajores-dulce-de-leche-kakor/