Paleomuffins med blåbär och citron är ett bra tips som mellanmål! Dessa är helt gluten och laktosfria och endast sötade med lite honung. Under min flik med paleorecept finns det fler recept för de som inte tål gluten och laktos.
Jag äter ofta något av dessa recept som mellanmål, eller efter träning. Känns lite bättre i kroppen än att trycka en snickers 🙂
Om du vill lära dig mer om vad paleo är eller vill testa att laga mat a la paleo så finns denna sida som är full med tips på både god och nyttig mat! Paleoskafferiet
Ingredienser till 10 st
4,5 dl mandelmjöl
3 ägg
1 ½ dl frysta blåbär
½ dl honung
2 msk kokosolja
2 msk kokosmjöl
1/2 tsk bikarbonat
Juice och skal från en citron
½ tsk vaniljpulver
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa upp äggen med kokosoljan, citronsaften, citronskalen och honungen
3. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål
4. Blanda samman de torra ingredienserna med äggvispet till en smet
5. Till sist blandar du i de frysta bären och rör om så de fördelas jämnt i smeten
6. Portionera upp i muffinsformar och baka ca 20-25 minuter i mitten på ugnen