Annons

Paleomuffins med hasselnöt och vanilj

Nu var det ett tag sedan jag gjorde ett nytt paleorecept, men idag så var det dags 🙂

Jag hade smak av hasselnötter på hjärnan, så det blev en riktigt smarrig variant av muffins! De påminner mycket om sådana hasselnötskakor som man spritsar, dock är dessa 100% fria från gluten, laktos och vitt socker! Ensast sötade med dadlar, och det räcker gott och väl!

Paleomuffins med hasselnötter

Det bästa med att baka dessa bakverk är att det är precis hur enkelt som helst.

Annons

Det enda jag använder är en mixerstav och en bunke, kan det bli enklare än så??

paleobakning

Ingredienser 6 stycken muffins
150 g urkärnade färska dadlar
2 ägg
2 msk kokosolja
2 dl hasselnötsmjöl (eller malda hasselnötter)
1 tsk vaniljpulver
1/2 tsk bikarbonat, eller 1 tsk bakpulver
En nypa salt
+ Grovt hackade hasselnötter till topping

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Mixa dadlar, ägg och kokosolja med en stavmixer
3. Blanda i resten av ingredienserna och mixa till en smet
4. Fördela smeten i muffinsformarna, fyll dem till ca 3/4
5. Baka muffinsenmitt i ugnen i ca 20 minuter

hasselnötsmuffins

En kopp kaffe och en muffins, hur gott som helst! Det bästa med paleo är att det endast är naturliga ingredienser. Det är bra för magen och kroppen, och samtidigt smakar det riktigt gott. Jag brukar bjuda på paleo och folk blir alltid förvånande att det smakar så gott, trots att man inte använder socker.

baka paleo

Annons
Dela på:
Annons

Laddar