Nu var det längesedan jag bakade något paleo, och såhär efter midsommar känns det helt perfekt med något som inte är så sött, men otroligt gott!
Vi var hemma i Hofors i helgen och då bakade Carola, Harry och jag denna supersmarriga paj! Vi skrev ner receptet samtidigt som vi testade oss fram 🙂
Ingredienser:
Pajskal:
3 dl mandelmjöl
1 dl sesamfrö
1/2 dl grovhackade hasselnötter
1 msk fiberhusk
1 krm salt
50 g kokosolja
Fyllning och Topping:
1 ask jordgubbar
2 ägg
2 dl kokosflingor
1 krm vaniljpulver
1/2 dl hackade nötter (Vi tog både mandel och hasselnötter
Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser till pajskalet i en skål
2. Tryck ut degen i en pajform, det ska vara ett ganska tunt lager
3. Förbaka pajskalet 10 minuter på 175 grader
4. Sköj och skiva jordgubbarna
5. Blanda ingredienserna till toppingen
6. Fyll den förgräddade pajen med jordgubbarna och fördela toppingen över hela pajen och avsluta med nötterna.
7. Grädda pajen på 175 grader i ca 20 minuter.
Du kan vispa lite kokosmjölk att servera till, och om du inte äter strikt paleo så går det bra med lite glass också 🙂
Annons
Paleopaj med jordgubbar, nyttigt fika!
Annons
Laddar