Annons

Paleopaj med jordgubbar, nyttigt fika!

Nu var det längesedan jag bakade något paleo, och såhär efter midsommar känns det helt perfekt med något som inte är så sött, men otroligt gott!

Vi var hemma i Hofors i helgen och då bakade Carola, Harry och jag denna supersmarriga paj! Vi skrev ner receptet samtidigt som vi testade oss fram 🙂

IMGP9964

IMGP9972

Ingredienser:

Pajskal:
3 dl mandelmjöl
1 dl sesamfrö
1/2 dl grovhackade hasselnötter
1 msk fiberhusk
1 krm salt
50 g kokosolja

Fyllning och Topping:
1 ask jordgubbar
2 ägg
2 dl kokosflingor
1 krm vaniljpulver
1/2 dl hackade nötter (Vi tog både mandel och hasselnötter

Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser till pajskalet i en skål
2. Tryck ut degen i en pajform, det ska vara ett ganska tunt lager
3. Förbaka pajskalet 10 minuter på 175 grader
4. Sköj och skiva jordgubbarna
5. Blanda ingredienserna till toppingen
6. Fyll den förgräddade pajen med jordgubbarna och fördela toppingen över hela pajen och avsluta med nötterna.
7. Grädda pajen på 175 grader i ca 20 minuter.

IMGP9978

Du kan vispa lite kokosmjölk att servera till, och om du inte äter strikt paleo så går det bra med lite glass också 🙂

IMGP9921
Här är bakningsgänget! Carola och Harry, ju fler kockar desto bättre paj!


IMGP9926
Pajdegen är superenkel, bara blanda till allt är välblandat!


IMGP9937
Knäcka ägg är inte det enklaste, men Harry 4 år klarar det galant! De fina naglarna har storasyster Ella gjort 🙂


IMGP9919
Massor av jordgubbar ska det vara! Jordgubbar är så söta i sig själv så det behövs inte mer sötning än så.


IMGP9943
Pajen innan den åkte in i ugnen, vi gjorde även några småpajer, en utan toppingen eftersom Harry inte ville ha kokos 🙂


IMGP9969
En rolig och annorlunda paj att bjuda på till fikat, men garanterat god!


 

Annons
Annons
Dela på:
Annons

Laddar