Annons

Paleowok med fläskfilé, blomkål och broccoli

I helgen som var hade vi besök från Hofors av Christian och Carola. De äter enligt paleo och jag ville testa en ny wokpanna så det blev till att hitta på ett recept helt enkelt 🙂 Det blev riktigt gott!!

28032015-_MG_6553

Den keramiska wokpannan jag har testat är från Tefal som kör en kampanj med Tina Nordström just nu.

Annons

Och jag måste säga att det är en av de bättre stek/wokpannor jag testat. Jämn värme över hela pannan och hur lätt som helst att diska för det fastnar inte ett dugg. En riktigt bra wokpanna! Kika på videon längst ner i detta inlägg där Tina använder den och lagar en annan lättlagad wok!

28032015-_MG_6547

Ingredienser:
600 g fläskfilé
2 broccolibuketter
1 blomkålshuvud
4 morötter
1 gul lök
1 röd chili
1 vitlöksklyfta
2 dl kokosmjölk
1 msk röd currypasta
1 tsk sesamolja
Sesamfrön
1 lime
Salt och peppar
+lite olja att steka i

Gör så här:
1. Skär fläskfilén i strimlor. Skölj och skär mindre buketter av blomkål och broccoli.
2. Skala morötterna och skär i stavar, skala löken och hacka lite grovt.
3. Ta ur kärnorna ur chlin och finhacka den, finhacka vitlöken.
4. Värm upp wokpannan och ha i lite olja. Fräs på fläskfilén så att den blir så gott som klar. Tillsätt den gula löken, vitlöken och chilin mot slutet så att den gula löken blir lite mjuk. Salta och peppra. Häll över detta i en skål.
5. Torka ur pannan med lite hushållspapper, ställ på spisen igen och ha i lite olja. Sätt plattan på medelvärme och ha i broccoli, blomkål och morötter och låt de stekas i ca 10 minuter tills de börjar bli lite mjuka. De ska ha lite kärna kvar tycker jag.
6. Blanda kokosmjölk, currypasta och sesamolja i en skål. Häll det över grönsakerna och låt koka ett par minter.
7. Tillsätt fläskfiléblandingen och låt allt koka upp tillsammans.
8. Pressa över saften från limen och smaka av med salt och peppar, sedan är det bara att servera!

28032015-_MG_6563

https://youtu.be/VTpxmkn7hSc

Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar