Annons

Pannacotta med hallon och lakrits!

Idag testade jag en sak jag gör väldigt sällan, godis i bakverk 🙂 Men jag vill ha den där riktiga kontrasten mellan hallon och lakrits i den här pannacottan och det blev så gott!

hallon och lakritspannacotta

Jag använde gelésocker multi, men det går bra att använda gelatinblad också.

Annons

Blötlägg då gelatinbladen och smält i den heta vätskan.

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Annons

Pannacotta med hallon och lakrits, 4 portioner

Hallonpannacotta
225 g hallon (1,5 dl puré)
2,5 dl vispgrädde
1 dl gélesocker multi (alternativt 1 dl strösocker och 2 gelatinblad.

Lakritspannacotta
15 turkisk peppar
2 dl vispgrädde
0,5 dl gelésocker multi (alternativt 0,5 dl strösocker och 1 gelatinblad)

Vid servering:
Färska hallon
Minimaränger
Några turkiska peppargodisar
Citronmeliss

Gör så här:
1. Tina upp, mosa och sila bort kärnorna genom en sil så att du får en len puré.
2. Blanda hallonpuré, grädde och gelésocker i en kastrull och låt koka upp och sen sjuda i 30 sekunder. Fördela i 4 glas och ställ kallt i en timme.
3. Krossa turkisk peppar i en mortel, blanda kross och grädde i en kastrull och smält samman på medelvärme. Tillsätt gelésocker och låt koka 30 sekunder. Fördela lakritspannacottan ovanpå hallonpannacottan. Ställ kallt i 2-3 timmar.
4. Dekorera med hallon, minimaränger, lite krossad turkisk peppar och något kryddgrönt.

lakrits och hallonpannacotta

Annons
Dela på:

Annons

Laddar