Annons

Pannacotta med krusbär, lime och mynta!

Här är en riktigt god dessert med mycket smak! Krämig pannacotta med lime och mynta, toppat med en krusbärskompott! Det här är verkligen hur gott som helst!

pannacotta med krusbär

Vill du ha tips på fler goda desserter så hittar du alla mina recept här: Fredriks desserter

pannacotta med krusbär

Pannacotta med krusbär, lime och mynta, 4 portioner

Pannacotta:
1 gelatinblad
1/2 vaniljstång
3 dl grädde
4 msk socker
1 lime

Krusbärskompott:
2 dl krusbär
2 msk vatten
2 msk strösocker

Dekoration:
Lime, mynta och krusbär

Gör så här:
1. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten.
2. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna i en kastrull. Häll i grädde och socker och låt koka upp och sjuda ett par minuter.
3. Dra kastrullen av plattan, tag ur vaniljstången.
4. Dela limen och pressa ur saften i kastrullen. Krama vattnet ur gelatinbladet och låt det smälta ned i den varma grädden.
5. Häll upp i portionsformar och låt stelna i kylen under ca 2-3 timmar.
6. Dela krusbären och lägg i en kastrull tillsammans med vatten och socker. Låt koka upp och sjuda cirka 5 minuter tills bären är mjuka. Ställ åt sidan och låt svalna.
7. Ta fram pannacottan en halvtimme innan den ska serveras. Dekorera med krubärskompott, lime och mynta och eventuellt några färska krusbär.

pannacotta med krusbär

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Gillar du pannacotta så är jag säker att du skulle gilla denna som jag gjorde tidigare, Panacotta med lime och mynta, receptet hittar du HÄR

pannacotta med lime och mynta

Annons
Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar