Annons
Annons

Parmesanpuffar – Parmesanbröd i muffinsformar

Här är ett recept som jag hittade på idag! Jag kallar dem parmesanpuffar och de blev helt magiskt goda! Jag såg ett recept på Pao de queijo som inspirerade mig att testa. Egentligen skulle man ha tapiocamjöl, men det har jag bara hittat på nätet, och det är ju lite väl krångligt för att få lite goda bröd.

Annons

Så jag testade fram en egen variant!

parmesanpuffar

Jag använde mig av maizenastärkelse och fiberhusk, och de blev otroligt goda! Vi åt dem till en pumpasoppa, och jag kan lova att det slank ner några fler än bara två 😉 Receptet på soppan hittar du här: Pumpasoppa

parmesanbröd

Annons

Ingredienser till 24 stycken Parmesanpuffar

1 ägg
2,5 dl mjölk
2 msk vegetabilisk olja
150 g riven parmesan
3,5 dl (192 g) maizenastärkelse
1/4 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk fiberhusk

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda ägg, mjölk, olja och parmesan i en mixer. Mixa i 10 sekunder.
3. Blanda maizenastärkelse, bakpulver, salt och fiberhusk.
4. Tillsätt blandningen i mixern och mixa tills välblandat. Låt svälla i ett par minuter.
5. Pensla formen med lite olja och fyll formarna nästan ända upp till kanten.
6. Baka mitt i ugnen i cirka 20 minuter tills de har fått fin färg.

parmesanpuffar

Det ska vara en minimuffinsformar, och de går att hitta lite varstans. Jag hittade den här på Lagerhouse för 79kr, rätt billigt! Det går säkert utmärkt att göra dem i något annat också, det är bara att testa!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

parmesanbröd

Enligt det receptet jag såg ska man mixa allt, och det var väldigt smidigt, och sen bara hälla smeten direkt i formarna från kannan. För fler bröd, kika in här: Fredriks bröd

parmesanpuffar

Precis innan ugnen, det är så spännande när man testar nya recept och se vad det blir 🙂

Hoppas du blir sugen att testa, jag kan lova dig att jag kommer att göra de här fler gånger. Det går säkert utmärkt att byta ut parmesanen mot västerbottensost också… mmm

parmesanpuffar

Annons
Dela på:
Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/pumpasoppa-med-sting/