Annons

Päronbiskvier med vit choklad

Biskvier i alla dess former är så gott!! Idag bjuds det på päronbiskvier doppade i vit choklad. Jag brukar variera bottnarna när jag gör biskvier, ibland gör jag på malda mandlar och florsocker och ibland köper jag färdig mandelmassa.

Annons

Här hittar du ett recept på lakritsbiskvier med den andra botten jag brukar göra: Lakritsbiskvier

15052015-_MG_8859

Nu hoppar vi direkt till receptet!

Ingredienser till 25 små biskvier

Botten
200 g mandelmassa
1 äggvita

Päronsmörkräm
150 g smör
2 dl florsocker
1 äggula
1-2 tsk päronessens – Finns på välsorterade affärer och på nätet.
Någon droppe grön karamellfärg

Garnering
150 g vit choklad

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175˚C.
2. Riv mandelmassan på rivjärn. Rör ihop den med äggvitan till en jämn smet.
3. Fyll smeten i en spritspåse. Spritsa små rundlar som en 5-krona på bakplåtspapper, platta till topparna.
4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.
5. Vispa smör och florsocker smidigt. Rör ner äggulan, päronessensen samt någon droppe karamellfärg.
6. Bred eller spritsa smörkrämen toppigt på kakornas undersida. Låt de stå kallt i kylskåp tills krämen stelnat.
7. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över ett vattenbad. Låt chokladen svalna något. Doppa biskvierna med smörkrämen nedåt i chokladen. Låt biskvierna stelna i kylskåpet.

15052015-_MG_8848

Hoppas du blir sugen att testa dessa supergoda biskvier! Jag har även ett smarrigt recept på Havtornsbiskvier om du vill testa det! Det hittar du här: Biskvier med havtorn

Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar