Någonting jag tycker mycket om med påsken är att det är mycket färg! Olika färger i påskris, målade ägg, godis i alla dess färger, påskägg: Färg, färg färg!
Idag så finns det inte så många påskkakor som är specifika för påsken, så varför inte använda en garanterad god kaka, så kallar vi dem påzkariner!
Mazariner har jag inte testat att göra tidigare, och det var enklare än vad jag trodde! Färgglada mazariner med en nötig fyllning passar perfekt till påsken.
Ingredienser 15 st.
100 g rumsvarmt smör
45 g strösocker
1 st ägg
180 g vetemjöl
1/2 tsk vaniljpulver
Fyllning:
150 g mandlar
3 st bittermandlar
100 g strösocker
75 g smör
2 st ägg
Glasyr:
2 dl florsocker
ca 2 msk vatten
Färga efter tycke och smak! Eller inte alls, då blir det vanliga mazariner 🙂
Gör så här:
1. Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt ägg och mjöl och arbeta ihop till en deg. Låt den vila i kyl 30 min.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Skålla och skala mandeln. Mixa den fint eller mal den i mandelkvarn.
4. Blanda mandeln med socker och smör. Tillsätt äggen och rör till en jämn smet.
5. Tryck ut degen i mazarinformar. Ställ formarna på en plåt. Lägg i fyllningen.
6. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna.
7. Rör samman glasyren i några olika små skålar och färga efter smak!
Annons
Påzkariner!
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar