Annons

Peanut Butter Cups

Första gången jag åt dessa peanut butter cups var jag au pair i USA vilket nu börjar närma sig 20 år sedan 🙂 Choklad och jordnötsfyllning, enkelt och så in i bomben gott!! Här är ett riktigt enkelt recept som du snor ihop själv på ett kick! Dessa smakar precis som Reese’s Peanut butter cups!

20122015-_MG_7495-2

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: 

Annons
Annons

Ingredienser till 12 stycken Peanut Butter Cups

400 g mörk choklad (jag använde 55%)
1 dl naturellt jordnötssmör
2 msk rumsvarmt smör
1 dl florsocker

Gör så här: 
1. Ställ 12 stycken muffinsformar i en muffinsplåt.
2. Smält hälften av chokladen och fördela i formarna. Det är ca en msk per form.
3. När du fördelat chokladen så slår du plåten i bordet så att chokladen fördelas jämt över botten. Ställ i frysen några minuter så stelnar den fort.
4. Vispa jordnötssmör, smör och florsocker till en jämn massa. Fördela i varje form och platta till så jämnt det bara går.
5. Smält resten av chokladen och fördela i varje form, slå formen i bordet igen för att få en jämn och fin fördelning.
6. Låt stelna i kylen, sedan är det bara att njuta. När jag bjöd på dessa så delade jag varje i fyra bitar, då blev det en liten lagom tugga 🙂 Förvara dem i kylen i en lufttät burk.

choklad

Man måste inte ha en muffinsplåt för att göra dessa, men det blir bara enklare när man ska slå dem i bordet. Man kan även snurra runt dem så att de blir helt choladtäckta, men jag gillade att man såg fyllningen igenom.

jordnötsfyllning

Det kan nog variera lite över hur jordnötsfyllningen blir beroende på vilket jordnötssmör man använder. Den jag använde var ganska lös i konsistensen.

recept på peanut butter cups

På med sista chokladlagret, sedan är det bara att njuta!! Peanut butter cups är ju inte specifikt juligt, men det passar både som julgodis och lite när som 🙂

peanut butter cups

Blir du sugen att testa mer av mitt godis så hittar du en mängd recept här: Fredriks Godis

Annons
Dela på:
Annons

Laddar