Annons

Pecanpaj med Dulce De Leche!

Pecanpaj är verkligen hur gott som helst, denna gång testade jag att göra en variant med Dulce de Leche. Skulle beskriva det som en kolaknäckig smakupplevelse. Krämig inuti, knäckig ovanpå och nötig smak. Mumma!

IMGP6850

Dulce de leche är gjort på färsk mjölk och kan väl bäst beskrivas som en härlig kolasås. Jag fick testa en burk från Pampas Deli då jag inte hade testat denna innan. Jag öppnade burken och tog mig en sked, och det var en riktig smakupplevelse. Det bästa är att denna har mycket mindre tillsatt socker än kondenserad mjölk!

IMGP6861

Deg
200 g smör
300 g vetemjöl
2 msk socker
1 tsk salt
1/3 dl kallt vatten (33 gram)

Fyllning:
300 g pecannötter (Plocka ut 30 till garnering, lätt att glömma)
160 g ljus sirap
350 g Dulce de Leche
220 g farinsocker
3 ägg
25 g smält smör

Gör så här:
1. Skär smöret i tärningar. Nyp ihop eller mixa i matberedare smör, mjöl, socker och salt.
2. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg i plastfolie och låt vila ca 30 minuter i kylen.
3. Plocka ur 30 nötter av de 300 gramen. Rosta resten av nötterna i ugnen 5-10 minuter på 175 grader, när det börjar dofta ljuvligt från ugnen är de klara. Detta för att släppa loss alla smaker.
4. Blanda alla ingredienser till fyllningen, och vispa ihop tills välblandat.
5. Hacka de rostade nötterna grovt.
6. Kavla ut degen och klä en smörad och mjölad pajform
7. Nagga botten och pensla med uppvispat ägg
8. Fyll Pajen med de grovhackade rostade nötterna
9. Fyll pajen med dulce de lechefyllningen och garnera med med de nötterna som du plockat ut innan
10. Baka pajen i 175 grader ca 50 -55 minuter
11. Låt pajen stå ett par timmar innan du serverar, antingen med lättvispad grädde eller lite glass!

IMGP6802
När du rostar nötterna så frigörs oljorna i nöten och smaken förhöjs


IMGP6808
Hacka nötterna grovt, det ska vara lite att bita i 🙂


IMGP6806
Blanda alla ingredienser till fyllningen, det var denna dulche de leche jag använde från Pampas Deli


IMGP6810
Smöra och mjöla pajformen så lossnar pajen plättlätt sedan!


IMGP6813
Pensla degen med ägg för att förhindra att botten blir degig


IMGP6819
Fyll med de rostade nötterna, och sedan är det bara att ha på fyllningen!


IMGP6824
Garnera med hela nötter


 

 

 

Annons
Annons
Dela på:
Annons

Laddar