Pecanpaj är verkligen hur gott som helst, denna gång testade jag att göra en variant med Dulce de Leche. Skulle beskriva det som en kolaknäckig smakupplevelse. Krämig inuti, knäckig ovanpå och nötig smak. Mumma!
Dulce de leche är gjort på färsk mjölk och kan väl bäst beskrivas som en härlig kolasås. Jag fick testa en burk från Pampas Deli då jag inte hade testat denna innan. Jag öppnade burken och tog mig en sked, och det var en riktig smakupplevelse. Det bästa är att denna har mycket mindre tillsatt socker än kondenserad mjölk!
Deg
200 g smör
300 g vetemjöl
2 msk socker
1 tsk salt
1/3 dl kallt vatten (33 gram)
Fyllning:
300 g pecannötter (Plocka ut 30 till garnering, lätt att glömma)
160 g ljus sirap
350 g Dulce de Leche
220 g farinsocker
3 ägg
25 g smält smör
Gör så här:
1. Skär smöret i tärningar. Nyp ihop eller mixa i matberedare smör, mjöl, socker och salt.
2. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg i plastfolie och låt vila ca 30 minuter i kylen.
3. Plocka ur 30 nötter av de 300 gramen. Rosta resten av nötterna i ugnen 5-10 minuter på 175 grader, när det börjar dofta ljuvligt från ugnen är de klara. Detta för att släppa loss alla smaker.
4. Blanda alla ingredienser till fyllningen, och vispa ihop tills välblandat.
5. Hacka de rostade nötterna grovt.
6. Kavla ut degen och klä en smörad och mjölad pajform
7. Nagga botten och pensla med uppvispat ägg
8. Fyll Pajen med de grovhackade rostade nötterna
9. Fyll pajen med dulce de lechefyllningen och garnera med med de nötterna som du plockat ut innan
10. Baka pajen i 175 grader ca 50 -55 minuter
11. Låt pajen stå ett par timmar innan du serverar, antingen med lättvispad grädde eller lite glass!
Annons
Pecanpaj med Dulce De Leche!
Annons
Laddar