Jag är som ni flesta vet väldigt förtjust i julen och julens alla smaker! Idag blev det ett test av pepparkaksbullar, alltså bullar fyllda med pepparkakskryddor... såååå gott! Som en kanelbulle delux med mycket smak! Jag tvinnade bullremsan som en vanlig snurra, och sen gjorde jag remsan som en lussekatt, tyckte det var lite fiffigt :) I receptet står det alla kryddor i fyllningen, men det går utmärkt att byta ut den pepparkakskrydda och bara ta samma mängd (6 tsk, eller 2 msk) För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Pepparkaksbullar 40 st 5 dl mjölk 50 g jäst 150 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 0,5 tsk salt 1 msk nystött kardemumma 13 dl vetemjöl special + lite till utbakning Fyllning: 150 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 2 tsk mald kanel 2 tsk mald ingefära 1 tsk mald nejlika 1 tsk mald kardemumma Pensling: 1 ägg pärlsocker Gör så här: 1. Värm mjölken till 37 grader. 2. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om. Tillsätt smöret i små bitar tillsammans med socker, salt och kardemumma. 3. Tillsätt mjölet och arbeta degen 5 minuter i maskin eller 10 för hand. 4. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter. 5. Fyllning: Rör ihop smör, socker, kanel, ingeföära, nejlika och kardemumma. 6. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Kavla ut till en stor rektangel, ca 60×40 cm. 7. Bred fyllningen på degen. Vik ihop långsida mot långsida. Skär 40 strimlor av degen. 8. Tvinna remsan och snurra ihop som en lussekatt. Lägg på plåt med bakplåtspapper. 9. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 10. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Baka bullarna mitt i ugnen i 6-8 minuter. 11. Lägg bullarna på galler och låt svalna. Så här ser de ut innan de jäst andra gången. Vill du ha fler tips på julbak så hittar du massor av recept här: Julbak