Annons
Annons

Pepparkaksdeg till pepparkakshus

Idag har jag satt min pepparkaksdeg till pepparkakshus. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra än, men till advent så vill jag ha ett hus som doftar här hemma i kyrkan! Den här degen är extra hållbar när man bakat den och perfekt när man gör hus! Jag har använt samma i 5 år nu!

pepparkaksdeg till pepparkakshus

Här hittar du tips på mallar: Mallar
Här hittar du recept på perfekt kristyr: Kristyr

Pepparkaksdeg till pepparkakshus

Ingredienser:
250 g smör
2 dl ljus sirap
4 dl socker
2 msk kanel
1 msk malen kardemumma
1 msk malda kryddnejlikor
1 tsk mald ingefära
2 dl vatten
1 msk bikarbonat
13 dl vetemjöl

Gör så här:
1. Smält smör tillsammans med sirapen i en kastrull
2. Mät upp socker och alla kryddor i en stor bunke
3. Slå över det smälta smöret och sirapen och rör om ordentligt
4. Häll i vattnet och rör om igen, låt blandningen svalna till rumsvarmt
5. Blanda mjöl och bikarbonat ordentligt och sikta ner i smeten och blanda väl. Degen blir rätt lös, men den sväller under tiden den vilar… För nu ska den stå 1-2 dagar!Förra året gjorde jag en låda som jag fyllde med godis! Se mer om det huset här: Pepparkaksbox

Jag älskar julen, så passa på att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika så du inte missar något gott!Året innan det så gjorde jag vår kyrka i pepparkaka, fler bilder hittar du här: Pepparkakshus kyrkaEtt år gjorde jag en söt liten stuga, jag älskar verkligen pepparkakshus! Här hittar du fler bilder på stugan: Pepparkakshus stuga

Annons
Annons
Dela på:

Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/lilla-lovis-blir-storre/