Annons

Pepparkakshus 2015 – Check!

Eller, man kanske borde kalla det pepparkakshusen! 🙂 Denna gång blev det två hus! Jag hade först en tanke på att göra huset som vi ska flytta in  januari, men det får bli nästa års projekt! Tänk att jag redan planerat det… hej baknörd! Så då blir det en kyrka för första gången! Hur huset ser ut hittar du här: Kyrka 

AnnonsI år blev det mer små sagohus med tomtar, älgar och dinosaurier! Hahaha. Jag gillar verkligen enkelheten i de här husen, och lite Hans och Greta-inspirerat 🙂

pepparkaka dinosaurie

Jag älskar ju att baka pepparkakshus, det är så roligt att baka, bygga och vara kreativ. Allt du behöver för att komma igång hittar du här: Pepparkakshus. Där finns det bästa degen, malltips, och kristyr. Där hittar du även mallen till huset i år, jag har ritat det själv. Ganska enkel ritning, men jag är stolt ändå 🙂

dekorera pepparkakshus

Jag gjorde ett helvitt hus med kristyr och polkaränder. På taket satt jag massor av marshmallows 🙂 Godisarna med polkaränder hittade jag i smågodishyllan. De smakade jordgubb, men de ser ju juliga ut!

vitt pepparkakshus

Jag hade helt slut på spritspåsar här hemma, så jag använde en plastpåse… Det gör att man har lite sämre koll kristyren, men jag tyckte det gick rätt bra ändå! Vill du göra mer avancerade mönster så rekommenderar jag att använda spritspåsar!

pepparkakshus han och greta

AnnonsJag sätter alltid ihop huset med karamelliserat socker, det fäster på en gång, och stelnar blixtsnabbt. Dock så finns det ju brännrisken, så var försiktig! Att det rinner lite på sidan gör inget, det ger lite härlig charm till huset!

pepparkakshus

Hoppas du blir sugen att göra ditt egna pepparkakshus nu! Det är faktiskt helt okej att göra det även fast man inte har barn 🙂 Jag ÄLSKAR att leka i köket! 🙂

Fredriks pepparkakshus

Glad första advent i förskott! Nu ska vi iväg på julmarknad, och sedan blir det glöggmys 🙂

Dela på:
Annons

Laddar